ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAND PRIX ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Α΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α. Χ.

ΑΤΟΜΙΚΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ

Αθήνα, 11 & 12 Οκτωβρίου 2014

Η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας προκηρύσσει τον αγώνα Α΄ Aγωνιστικής κατηγορίας Aνοιχτού χώρου :

 • 2Χ50μ. – ατομικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών Σύνθετου Τόξου που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Προπονητήριο της ΕΦΟΤ στο Ο.Α.Κ.Α. , το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014.
 • 2Χ70μ. – ατομικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών Ολυμπιακού Τόξου που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Προπονητήριο της ΕΦΟΤ στο Ο.Α.Κ.Α την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.

Γενικές Διατάξεις :

 1. Ο αγώνας θα είναι ατομικός στην ηλικιακή κατηγορία Ανδρών – Γυναικών, Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επίσημοι τοξότες-τριες της Ε.Φ.Ο.Τ οι οποίοι έχουν προκριθεί ή έχουν διατηρήσει τη συμμετοχή τους στην Α΄ αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος στους αγώνες ορίων του Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας ανεξαρτήτου ηλικίας, έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό & έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το έτος 2014.
 3. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι τελικές ΧΩΡΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ και στην Ε.Φ.Ο.Τ ταχυδρομικώς ή με FAX στο : 210 6400347 ή στο e-mail : efot@otenet.gr μέχρι ΜΕΤΑ ΤΗΝ 14η ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ.
 4. Ενστάσεις υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα με παράβολο 50 ευρώ μόνο γραπτώς από τους αρχηγούς των σωματείων.
 5. Σε περίπτωση μη συμμετοχής αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί, ισχύει η εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ : 2013/5.
 6. Η Αγωνόδικος επιτροπή εκδικάζει πιθανές ενστάσεις.
 7. Στην κατηγορία Ολυμπιακού Τόξου, ο ατομικός Ολυμπιακός Γύρος θα γίνει με την διαδικασία των σετ ως εξής : Ατομικός Ο.Γ. έως 5 σετ των 3 βελών.
 8. Στην κατηγορία Σύνθετου Τόξου, ο ατομικός Ολυμπιακός Γύρος θα γίνει με την διαδικασία του αθροίσματος των σετ ως εξής : Ατομικός Ο.Γ. 5 φορές από 3 βέλη.
 9. Στον ατομικό Ολυμπιακό Γύρο οι 8 πρώτοι αθλητές-τριες ανά κατηγορία περνάνε απευθείας στον Γύρο 1/16.
 10. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την 8η θέση στην κατάταξη (εφόσον οι αθλητές υπερβαίνουν τους 32 ανά κατηγορία) καθώς και στους Ολυμπιακούς Γύρους  ισχύει η διαδικασία του shoot – off.
 11.  Τα πρόσωπα στόχων ( target faces ) του αγώνα για την απόσταση των 70μ. θα είναι 122 εκ..
 12. Τα πρόσωπα στόχων ( target faces ) του αγώνα για την απόσταση των 50μ. θα είναι 80εκ. με βαθμολογική ζώνη από 5 – 10.

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ :

 1. Οι αθλητές οι οποίοι δεν θα έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2725/99, δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα.
 2. Στον αγώνα ισχύει παράβολο συμμετοχής 12 ευρώ. Το ποσό των 2€ ανά αθλητή θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την αποκατάσταση των φθορών των υλικών που χρησιμοποιούνται στους αγώνες σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 19/02/2014.
 3. Ο αγώνας είναι δηλωμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ( World Archery ) και οι επιδόσεις που θα γίνουν ισχύουν για επίτευξη ορίων MQS ( Minimum Qualification Standard ) για όποιους αγώνες έχουν τέτοια προϋπόθεση συμμετοχής καθώς και για αναγνώριση Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων επιδόσεων και οι επιδόσεις θα μετρήσουν για την επιλογή της Εθνικής Ομάδας, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό GRAND PRIX του 2015 στο Μαραθώνα.
 4. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2013/17, σωματεία τα οποία έχουν δηλώσει αθλητές και δεν προσέλθουν στον αγώνα, υποχρεούνται να καταβάλλουν κανονικά το παράβολο συμμετοχής και παράλληλα θα εφαρμόζονται τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο της Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/5.

DHLOSEIS SYMMETOXHS oaka