Η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο « Γλαύκο » Πατρών και τον Αθλητικό Σύλλογο Προαστείου προκηρύσσει τον αγώνα Ανοιχτού Πρωταθλήματος Α΄αγωνιστικής κατηγορίας ανοιχτού χώρου :
• 2Χ70μ. – ατομικού, ομαδικού και μικτού ομαδικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών ολυμπιακού τόξου
• 2Χ50μ. – ατομικού, ομαδικού και μικτού ομαδικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακής κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών σύνθετου τόξου
που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοιχτό Στάδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.

Γενικές Διατάξεις :
1. Ο αγώνας θα είναι ατομικός, ομαδικός και μικτός ομαδικός στην ηλικιακή κατηγορία Ανδρών – Γυναικών ολυμπιακού και σύνθετου τόξου.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επίσημοι τοξότες-τριες της Ε.Φ.Ο.Τ οι οποίοι :
Έχουν προκριθεί ή έχουν διατηρήσει τη συμμετοχή τους στην Α΄ αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος στους αγώνες ορίων του Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας που προηγήθηκαν του Ανοιχτού Πρωταθλήματος ανεξαρτήτου ηλικίας, έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό & έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το έτος 2014.
3. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι τελικές ΧΩΡΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ και θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην Ε.Φ.Ο.Τ ταχυδρομικώς ή με FAX στο : 210 6400347 ή στο e-mail : efot@otenet.gr μέχρι την ΤΡΙΤΗ 24/06/2014 και ώρα 14:00.  Επισυνάπτεται δήλωση συμμετοχής η οποία θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία και με υπογραφές των εκπροσώπων του σωματείου – σφραγίδα του σωματείου βάσει του νόμου με αρ. 4115 αρ. φύλλου 1218 / αριθμός 11596 άρθρα 1, 2, 3, 20/5/2013.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ 14η ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ.

4. Ενστάσεις υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα με παράβολο 50 ευρώ μόνο γραπτώς από τους αρχηγούς των σωματείων.
5. Σε περίπτωση μη συμμετοχής αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί, ισχύει η εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ : 2013/5.
6. Η Αγωνόδικος επιτροπή εκδικάζει πιθανές ενστάσεις.
7. Για όλες τις κατηγορίες Ολυμπιακού Τόξου, ο ατομικός, ο ομαδικός και ο μικτός Ολυμπιακός Γύρος θα γίνει με την διαδικασία των σετ ως εξής : Ατομικός Ο.Γ. έως 5 σετ των 3 βελών, Ομαδικός Ο.Γ. έως 4 σετ των 6 βελών και Μικτός Ομαδικός Ο.Γ. έως 4 σετ των 4 βελών.
8. Για όλες τις κατηγορίες Σύνθετου Τόξου, ο ατομικός, ο ομαδικός και ο μικτός Ολυμπιακός Γύρος θα γίνει με την διαδικασία του αθροίσματος των σετ ως εξής : Ατομικός Ο.Γ. 5 φορές από 3 βέλη, Ομαδικός Ο.Γ. 4 φορές από 6 βέλη και Μικτός Ομαδικός Ο.Γ. 4 φορές από 4 βέλη.
9. Στον ατομικό Ολυμπιακό Γύρο αγωνίζονται οι 104 καλύτεροι αθλητές ανά κατηγορία (οι 8 πρώτοι περνάνε απευθείας στον Γύρο 1/16). Στον Ομαδικό και μικτό Ολυμπιακό Γύρο αγωνίζονται οι 16 καλύτερες ομάδες ανά κατηγορία.
10. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την 8η θέση στην κατάταξη (εφόσον οι αθλητές υπερβαίνουν τους 32 ανά κατηγορία) καθώς και στους Ολυμπιακούς Γύρους (ατομικούς, ομαδικούς και μικτούς)  ισχύει η διαδικασία του shoot – off.
11. Τα πρόσωπα στόχων ( target faces ) του αγώνα για την απόσταση των 70μ. θα είναι 122 εκ..
12.  Τα πρόσωπα στόχων ( target faces ) του αγώνα για την απόσταση των 50μ. θα είναι 80εκ. με βαθμολογική ζώνη από 5 – 10.
13. Η βαθμολογία αθλητών – σωματείων θα προκύψει από τον Ολυμπιακό Γύρο σύμφωνα με την εγκύκλιο Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1  η οποία έχει ως εξής :
Οι οκτώ πρώτοι αθλητές/τριες θα βαθμολογούνται με 8-7-6-5-4-3-2-1 βαθμούς
( κατά φθίνουσα σειρά τελικής κατάταξης  ).
Οι οκτώ πρώτες ομάδες θα βαθμολογούνται με 16-14-12-10-8-6-4-2 βαθμούς
( κατά φθίνουσα σειρά τελικής κατάταξης  ).
Ο μικτός Ολυμπιακός Γύρος δεν βαθμολογείται.
Στις κατηγορίες που βάσει των τελικών συμμετοχών δεν θα διεξαχθεί Ολυμπιακός Γύρος, η βαθμολογία θα προκύπτει από το γύρο κατάταξης.

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ :

1. Οι αθλητές οι οποίοι δεν θα έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2725/99, δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα.
2. Στον αγώνα ισχύει παράβολο συμμετοχής 12 ευρώ. Το ποσό των 2€ ανά αθλητή θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την αποκατάσταση των φθορών των υλικών που χρησιμοποιούνται στους αγώνες σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 19/02/2014.
3. Ο αγώνας είναι δηλωμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ( World Archery ) και οι επιδόσεις που θα γίνουν ισχύουν για επίτευξη ορίων MQS ( Minimum Qualification Standard ) για όποιους αγώνες έχουν τέτοια προϋπόθεση συμμετοχής καθώς και για αναγνώριση Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων επιδόσεων.
4. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2013/17, σωματεία τα οποία έχουν δηλώσει αθλητές και δεν προσέλθουν στον αγώνα, υποχρεούνται να καταβάλλουν κανονικά το παράβολο συμμετοχής και παράλληλα θα εφαρμόζονται τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο της Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/5.