Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας, την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους, το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Απριλίου, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που εξακολουθεί ν΄αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως στα θεσμικά προβλήματα.

Η πρόταση της Ε.Ο.Ε. απευθύνεται στα Διοικητικά Συμβούλια των Αθλητικών Ομοσπονδιών, τα οποία θα πάρουν και την τελική απόφαση για τη συμμετοχή τους στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Εξαιρείται η συμμετοχή Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Κατόπιν αυτού, το Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή της Ε.Φ.Ο.Τ. στην αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Απριλίου και συγκεκριμένα του προγραμματισμένου για την παραπάνω ημερομηνία αγώνα ανοιχτού χώρου Α΄& Β΄αγωνιστικής κατηγορίας Α-Γ/ΝΑ-ΝΓ/Ε-Ν και Π-Κ/ΠΠ-ΠΚ/ΠΠΒ΄- ΠΚΒ΄ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, στο Σχηματάρι.