Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Τ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και επίσημα όλους τους συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στον αγώνα της 18/01/14 στο προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α., που αποτελούσε πρόκριση των αθλητών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ.Χ. στην Nimes της Γαλλίας, δίνοντας στη χώρα μας τη δυνατότητα να έχει μια πολυάριθμη Εθνική αποστολή σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους συλλόγους που κατανόησαν την πρόθεση και την περιορισμένη οικονομικά δυνατότητα της Ε.Φ.Ο.Τ., σεβάστηκαν και δεν καταστρατήγησαν την προκήρυξη συμμετέχοντας στον αγώνα πρόκρισης της 18/01/14.

Για λόγους όμως ηθικής τάξης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ( όπως όλοι γνωρίζετε ) υπήρξαν καταξιωμένοι αθλητές από ιστορικά σωματεία που δεν κατανόησαν την καλή πρόθεση της Ε.Φ.Ο.Τ. και συμμετείχαν στον αγώνα πρόκρισης χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που θα προέκυπταν, βάση της προκήρυξης, εάν προκρινόντουσαν στον συγκεκριμένο αγώνα.

Με τον τρόπο αυτό εκτέθηκαν τόσο τα σωματεία τους όσο και οι ίδιοι απέναντι στους συναθλητές τους, οι οποίοι έδειξαν συνέπεια και ενώ ήθελαν, δεν έλαβαν μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ., μη θέλοντας να τιμωρήσουν αθλητές για άρνηση συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα, θεωρούν ότι έχουν την υποχρέωση να επισημάνουν ότι η έλλειψη συνέπειας δεν βοηθάει στην δημιουργία καλού κλίματος και συνεργασίας. Προτείνουν δε σε όσους έχουν προτάσεις και διαφορετικές ιδέες να τις καταθέτουν μέσω του σωματείου τους πριν από τα γεγονότα ώστε να συνδιαμορφώνουν τις εξελίξεις και όχι να διαμαρτύρονται προφορικά εκ των υστέρων γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην ύπαρξη της Ελληνικής Τοξοβολίας.