Σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Τ. :

1. Μετά από πρόταση της τεχνικής επιτροπής, οι ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων ανοιχτού χώρου Πανελλήνιας εμβέλειας, θα δηλώνονται στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ( WA ) έτσι ώστε οι επιδόσεις που θα πραγματοποιούνται σε αυτούς να αναγνωρίζονται από την WA. Η δήλωση των αγώνων είναι απαραίτητη δεδομένου ότι υπάρχουν διοργανώσεις που έχουν ελάχιστο όριο συμμετοχής ( MQS ) όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες καθώς και κάποιοι αγώνες πρόκρισης.

Οι ημερομηνίες αυτές είναι οι παρακάτω :

  • 29 – 30 Μαρτίου
  • 12 – 13 Απριλίου
  • 26 – 27 Απριλίου
  • 31 Μαίου – 1 Ιουνίου σε συνδυασμό με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ
  • 7 – 8 Ιουνίου ή 15 – 16 Ιουνίου

Παρακαλούμε όσα σωματεία επιθυμούν είτε μόνα τους, είτε σε συνεργασία με άλλα, να αναλάβουν την διοργάνωση των παραπάνω αγώνων να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία το συντομότερο δυνατό.

2. Όλα τα Γεωγραφικά Διαμερίσματα μετονομάζονται σε Τοπικές Επιτροπές και θα έχουν 5μελή σύνθεση ώστε να εναρμονιστούν με το καταστατικό της Ε.Φ.Ο.Τ. και να έχουν πιο αναβαθμισμένο ρόλο και καλύτερη λειτουργία. Σύντομα θα σας αποσταλεί και σχετική αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με τα διαδικαστικά ζητήματα.

3. Οι αγώνες που θα διοργανώνονται από τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιούν τα υλικά των Τοπικών Επιτροπών στις οποίες ανήκουν. Με δεδομένη τη φθορά που υφίστανται τα υλικά μετά από κάθε αγώνα και την οικονομική αδυναμία της Ε.Φ.Ο.Τ. να αναλάβει την αντικατάστασή τους, ορίζεται ποσό 2€ ανά αθλητή και ανά αγώνα το οποίο θα χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση και την αποκατάσταση των ζημιών των υλικών που προκύπτουν σε κάθε αγώνα καθώς και την απόκτηση των απαραίτητων υλικών που δεν διαθέτουν ήδη και απαιτούνται για την σωστή τέλεση ενός αγώνα ( στόχοι, τετράποδα, δίχτυ ασφαλείας, χρονόμετρα κ.λπ. ). Το ποσό αυτό θα μπαίνει σε ειδικό λογαριασμό της κάθε Τοπικής Επιτροπής και θα ενσωματωθεί στο παράβολο συμμετοχής, το συνολικό ύψος του οποίου θα ορίζεται από τον διοργανωτή.