Αμέσως μετά την Τελετή απονομής των διπλωμάτων στους προπονητές τοξοβολίας Γ’ κατηγορίας ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Βισβάρδη με τίτλο «Τοξοβολία, το Ολυμπιακό Άθλημα, Εμπειρίες του νου, του σώματος και της ψυχής».

Πρόκειται για έργο μιας ολόκληρης ζωής του συγγραφέα που θήτευσε στην τοξοβολία επί 40 ολόκληρα χρόνια και εκδόθηκε σε συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας και την αρωγή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν, εκτός του συγγραφέα, ο Α’ Αντιπρόεδρος ΕΟΤ Νίκος Ράπτης και ο επί σειρά ετών παράγοντας της τοξοβολίας, Φώτης Δημητρακόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΟΤ Πέτρος Συναδινός και ο Πρόεδρος της ΣΚΟΕ Θανάσης Παπαγεωργίου.

Ο Νίκος Βισβάρδης είπε για το βιβλίο του: «Είναι το πρώτο βιβλίο μου και αποτελεί όσα είχα στο μυαλό μου στα 40 χρόνια της ενεργής απασχόλησης με την τοξοβολία, είτε ως αθλητής, είτε ως προπονητής. Ελπίζω να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο και για τους νέους προπονητές που πήραν τα διπλώματα. Η τοξοβολία συμβάλλει ώστε ο αθλητής να γίνει καλύτερος άνθρωπος και όσα ήθελα να πω για το άθλημα μας, είναι γραμμένα εδώ. Εύχομαι το βιβλίο να το διαβάσουν όλοι και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι αθλητές ή προπονητές ή παράγοντες».

Ο κ. Συναδινός είπε για το βιβλίο: «Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί τομή, είναι η ιστορία της τοξοβολίας μαζί με την τεχνική, είναι επιστημονική έκδοση και πιστεύουμε ότι μαζί με τους νέους προπονητές, θα αποτελέσουν την αφετηρία για να αναπτύξουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτό που θα έπρεπε να γίνεται για όλα τα αθλήματα, μία εθνική σχολή προπονητικής τέχνης».