Ενημέρωση προς τα σωματεία/αθλητές

Download (PDF, 385KB)

ΝΕΑ:: Αλλαγή τελικής ημερομηνίας δήλωσης συμμετοχών: 10/4/2017

Φυλλάδιο αγώνων

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

World Senior Games – Τοξοβολία

Download (PDF, 577KB)

Το αγώνισμα της Τοξοβολίας θα γίνει στις δύο κατηγορίες τόξου, Ολυμπιακό (Recurve) και Σύνθετο (Compound)

Το αγώνισμα θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο και σε αποστάσεις 70 μέτρα για το Ολυμπιακό τόξο (Recurve)  και 50 μέτρα για το Σύνθετο τόξο (Compound). Tα πρόσωπα στόχων (target faces) για το Ολυμπιακό τόξο θα έχουν διάμετρο 122 εκατοστά με βαθμολόγηση από 1 έως 10 πόντους ενώ για το σύνθετο τόξο θα έχουν διάμετρο 80 εκατοστά με βαθμολόγηση από 5 έως 10 πόντους.

Κάθε κατηγορία αγωνίσματος (Ολυμπιακό και Σύνθετο) θα γίνει σε διαφορετική μέρα στο ίδιο γήπεδο. Οι άνδρες και οι γυναίκες αθλητές θα αγωνιστούν ταυτόχρονα στην κατηγορία τόξου που ανήκουν. Υπάρχει δυνατότητα να δηλωθούν αθλητές/τριες  και στις δύο κατηγορίες τόξου, εφόσον για οργανωτικούς λόγους δεν συμπίπτουν χρονικά.

Η βαθμολογία των αγωνιζομένων σε κάθε κατηγορία  θα γίνει με βάση την κατάταξή τους (σύνολο πόντων) μετά από βολές 72 βελών συνολικά. Κάθε κατηγορία θα αγωνίζεται σε δύο γύρους των 6 βολών, με 6 βέλη ανά βολή. Από την κατάταξη θα προκύψουν και οι νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία. Σε κάθε κατηγορία, τόξου-φύλου-ηλικίας προκύπτουν τρεις νικητές/τριες.

Για την τοξοβολία και ειδικότερα για τον έλεγχο του εξοπλισμού των αθλητών, τους κανόνες διεξαγωγής του αθλήματος, τη συμπεριφορά των αγωνιζομένων και των συνοδών τους και τη βαθμολόγηση, ισχύουν οι κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τοξοβολίας (World Archery).

Σημειώστε τo παρακάτω σχετικά με τη συμμετοχή:

  • ελάχιστη συμμετοχή για τα αγωνίσματα κάθε ηλικιακής κατηγορίας ορίζεται ένας (1) άνδρας και μία (1) γυναίκα. Εάν οποιοδήποτε από τα αγωνίσματα αυτά δεν πληρεί τις προϋποθέσεις ελάχιστης συμμετοχής, τότε επιπλέον αθλητές, άνδρες ή γυναίκες, θα ανακατανεμηθούν ανάλογα και θα ενταχθούν στα αγωνίσματα με την ελλειπή συμμετοχή