Το μέλλον της ελληνικής τοξοβολίας πλημμύρισε την αίθουσα «Κασιμάτης» στο Ολυμπιακό Στάδιο για τη διεξαγωγή του 1ου προγράμματος Ανίχνευσης Ταλέντων που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας.

Περισσότερα από 60 αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί από το 2004 ως το 2010, από 30 σωματεία, συμμετείχαν στο πρόγραμμα και γέμισαν με αισιοδοξία τους ανθρώπους της ΕΟΤ.

Η ημέρα ξεκίνησε με γύρο 30 βολών από όλα τα παιδιά, παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών Αλέξανδρου Νασούλα, Αλέξανδρο Παμβουξόγλου, ο οποίος έδωσε πολύτιμες οδηγίες και κατηύθυνε όλους τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες.

Ακολούθησαν δύο γύροι αξιολόγησης αθλητικών δεξιοτήτων σχετικών με την τοξοβολία, με τη συμμετοχή και πάλι όλων των παιδιών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι γονείς καθώς ο κ. Νεκτάριος Σταύρου, Επίκουρος Καθηγητής Αθλητικής Ψυχολογίας και Κινητικής Συμπεριφοράς, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Ε.Κ.Π.Α. και Αθλητικό Ψυχολόγο της Ομοσπονδίας, έκανε ομιλία με θέμα: «Ψυχολογική υποστήριξη νεαρού αθλητή: ο ρόλος του γονιού».

Το 1ο πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας είναι η επανάληψη του, καθώς είναι δεδομένη η απόφαση της ανάπτυξης των νέων ταλέντων.