Η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας προκηρύσσει τον αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α΄ αγωνιστικής κατηγορίας κλειστού χώρου 2Χ18μ. – ατομικού και ομαδικού Ολυμπιακού Γύρου ηλικιακών κατηγοριών Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα « Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ » –  “ Sports Hall “ του Ο.Α.Κ.Α., το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014.

Γενικές Διατάξεις :
1. Ο αγώνας θα είναι ατομικός και ομαδικός στις ηλικιακές κατηγορίες Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών

/ Εφήβων – Νεανίδων ολυμπιακού και σύνθετου τόξου.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επίσημοι τοξότες-τριες της Ε.Φ.Ο.Τ οι οποίοι :

Έχουν προκριθεί ή έχουν διατηρήσει τη συμμετοχή τους στην Α΄ αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος

στους αγώνες ορίων του Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας που προηγήθηκαν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων και ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών ολυμπιακού & σύνθετου τόξου, μετά από διευκρίνιση που δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού / Τμήμα Λοιπών Αθλημάτων), έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό & έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες για το έτος 2014.
3. Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην Ε.Φ.Ο.Τ ταχυδρομικώς ή με FAX στο : 210 6400347 ή στο e-mail : efot@otenet.gr μέχρι τη Δευτέρα 17/03/2014 και ώρα 14:00 ( Επισυνάπτεται δήλωση συμμετοχής η οποία θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη σε όλα τα πεδία και με υπογραφές των εκπροσώπων του σωματείου – σφραγίδα του σωματείου βάσει του νόμου με αρ. 4115 αρ. φύλλου 1218 / αριθμός 11596 άρθρα 1, 2, 3, 20/5/2013  ).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 14η ΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ.
4. Ενστάσεις υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα με παράβολο 50 ευρώ μόνο γραπτώς από τους αρχηγούς των σωματείων.
5. Σε περίπτωση μη συμμετοχής αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί, ισχύει η εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ : 2013/5.
6. Η Αγωνόδικος επιτροπή εκδικάζει πιθανές ενστάσεις.
7. Στον ατομικό  Ολυμπιακό Γύρο για όλες τις κατηγορίες Ολυμπιακού και Σύνθετου Τόξου  συμμετέχουν οι 32 πρώτοι αθλητές ανά κατηγορία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γύρου κατάταξης και θα διεξαχθεί με τη διαδικασία των 5 σετ των 3 βελών.

Για κάθε νικηφόρο σετ ο αθλητής θα λαμβάνει δύο ( 2 ) πόντους  και στην ισοπαλία έναν ( 1 ).

Η ανάδειξη του νικητή θα γίνεται με τη συμπλήρωση έξι ή περισσότερων βαθμών και ολοκληρώνεται σε πέντε σετ. 

Σε περίπτωση ισοπαλίας 5 – 5 , ισχύει η διαδικασία του shoot – off off ( βάσει εγγράφου Ε.Φ.Ο.Τ. με αρ.πρωτ.: 30155/05-06-2013 κατόπιν διευκρινίσεων της αρμόδιας Επιτροπής Κριτών ).
8.   Στον ομαδικό Ολυμπιακό Γύρο για όλες τις κατηγορίες Ολυμπιακού και Σύνθετου Τόξου συμμετέχουν οι 16 πρώτες ομάδες ανά κατηγορία σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γύρου κατάταξης (κάθε ομάδα αποτελείται από τους 3 αθλητές με την υψηλότερη βαθμολογία όπως προκύπτει από τον γύρο κατάταξης) και θα διεξαχθεί με τη διαδικασία των τεσσάρων σετ των 6 βελών.

Η ανάδειξη της νικήτριας ομάδας θα γίνεται με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας των βελών ή σε περίπτωση ισοπαλίας με τη διαδικασία του shoot – off.
9. Τα πρόσωπα στόχων ( target faces ) του αγώνα θα είναι τριπλά κάθετα σε όλες τις κατηγορίες ολυμπιακού & σύνθετου τόξου.

10. Η βαθμολογία αθλητών – σωματείων θα προκύψει από τον Ολυμπιακό Γύρο σύμφωνα με την εγκύκλιο Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1  η οποία έχει ως εξής :
 Οι οκτώ πρώτοι αθλητές/τριες θα βαθμολογούνται με 8-7-6-5-4-3-2-1 βαθμούς ( κατά φθίνουσα σειρά τελικής κατάταξης  ).
 Οι οκτώ πρώτες ομάδες θα βαθμολογούνται με 16-14-12-10-8-6-4-2 βαθμούς ( κατά φθίνουσα σειρά τελικής κατάταξης  ).
Στις κατηγορίες που βάσει των τελικών συμμετοχών δεν θα διεξαχθεί Ολυμπιακός Γύρος, η βαθμολογία θα προκύπτει από το γύρο κατάταξης.
ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

1. Μέχρι την Τετάρτη 19/03/2014 και ώρα 14:00 θα γίνονται δεκτές οποιεσδήποτε ακυρώσεις συμμετοχής ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΩΣ με FAX στο : 210 6400347 ή στο e-mail : efot@otenet.gr.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  οι ακυρώσεις με τα SMS ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.
2. Οι αθλητές οι οποίοι δεν θα έχουν θεωρημένο Δελτίο Υγείας από ιατρό σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2725/99, δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα.

3. Στον αγώνα ισχύει παράβολο συμμετοχής 12 ευρώ. Το ποσό των 2€ ανά αθλητή θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό για την αποκατάσταση των φθορών των υλικών που χρησιμοποιούνται στους αγώνες σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 19/02/2014.
4. Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2013/17, σωματεία τα οποία θα προχωρήσουν σε ακύρωση αθλητών μετά από το προβλεπόμενο χρονικό όριο ακύρωσης συμμετοχών, βάσει της προκήρυξης του αγώνα, ή δεν προσέλθουν στον αγώνα, τότε υποχρεούνται να καταβάλλουν κανονικά το παράβολο συμμετοχής και παράλληλα θα εφαρμόζονται τα αναγραφόμενα στην εγκύκλιο της Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/5.