Αξιότιμε Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας,

Αγαπητές αθλήτριες και αθλήτριες,

Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόσκληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου!

Είχα προγραμματίσει να βρίσκομαι κοντά σας και να παρακολουθήσω το πρωτάθλημα από κοντά, αλλά ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα με αναγκάζει να μείνω στην Αθήνα.

Είμαι όμως χαρούμενος που η διοργάνωση φιλοξενείται στο πανέμορφο Ναύπλιο, μία ιστορική πόλη με παράδοση στον αθλητισμό, αλλά κυρίως επειδή η συμμετοχή αθλητριών και αθλητών είναι μεγάλη, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή της Ομοσπονδίας να διοργανώσει την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση, εκτός Αθηνών.

Και είμαι περισσότερο χαρούμενος γιατί η τοξοβολία κάνει σταθερά βήματα προόδου και ανάπτυξης. Με τη συνεχή παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εξαιρετική Ευαγγελία Ψάρρα που έγραψε ιστορία στο Τόκιο, με την έκτη συνεχόμενη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς. Ευελπιστώ φυσικά ότι αυτή η παρουσία θα συνεχιστεί και το 2024. Τόσο στο ατομικό όσο και στο ομαδικό γυναικών.

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θέλω να τονίσω ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό της Ομοσπονδίας και του αθλήματος και θα βοηθάμε στην ανάπτυξη του, με επίκεντρο πάντα τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Άλλωστε η ΕΟΕ, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου την αμοιβή του νέου ομοσπονδιακού σας προπονητή που πιστεύουμε ότι μπορεί να συνεισφέρει ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερες ημέρες για το άθλημα.

 

Όπως γνωρίζετε, το καλοκαίρι φιλοξενούνται στην Κρακοβία οι τρίτοι Ευρωπαϊκοί Αγώνες που είναι η σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του 2023 για την Ευρώπη, με πολλές από τις προκρίσεις για τους

Ολυμπιακούς Παρίσι 2024 να κρίνονται εκεί. Θα ήταν ευχής έργον λοιπόν, να έχουμε και ελληνική εκπροσώπηση σε αυτούς τους Αγώνες.

Αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για την πρόσκληση, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τοξοβολίας, με όμορφο θέαμα, έντονο συναγωνισμό και σπουδαίες επιδόσεις.