Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, (ΕΣΟΑ) στα πλαίσια της εκστρατείας  #olympiansagainstcovid19, εξασφάλισε την συνεργασία της Εταιρείας Προληπτικής Ψυχιατρικής, όπου προεδρεύει ο ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Χριστοδούλου, ως προς την δημιουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης αθλητών σε θέματα ψυχικής υγείας.

Παρακαλούμε μπείτε στη σελίδα (ή το προφίλ) της ΕΣΟΑ στο Facebook για να ενημερωθείτε αναλυτικά από τις δηλώσεις τόσο του Καθηγητή Χριστοδούλου, όσο και της Προέδρου του ΔΣ της ΕΣΟΑ κας Bούλας Κοζομπόλη.

Σημειώνεται η συμμετοχή στην όλη προσπάθεια και δύο δικών μας μελών και διακεκριμένων αθλητικών ψυχολόγων των κυριών Φρόσω Πατσού και Βαρβάρας Μαγνήσαλη (olympians του Στίβου και της Ρυθμικής Γυμναστικής αντίστοιχα).

Επί της διαδικασίας,

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων θα έχει τρίμηνη διάρκεια, αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου του 2020 και θα διαρκέσει μέχρι και την 30η Ιουνίου 2020,  όπου σε αφιλοκερδή βάση οι επιστήμονες του δικτύου, θα παρέχουν δωρεάν την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη δια τηλεφώνου στους ενεργούς και παλαίμαχους αθλητές της ΕΣΟΑ καθώς και σε όλους τους αθλητές Εθνικών Ομάδων όλων των αθλημάτων, όλων των κατηγοριών, μετά την βίαια μεταβολή των συνθηκών της προπόνησης και της ζωής τους γενικότερα, που προκάλεσε η πανδημία.

Προκειμένου να διασφαλιστεί όλων των μερών, η διαδικασία της επικοινωνίας του αθλητή με τον επιστήμονα ψυχικής υγείας θα πραγματοποιείται αρχικά με την αποστολή ενός SMS από την πλευρά του αθλητή, όπου ως απάντηση θα λαμβάνει ένα ενημερωτικό SMS με τον ακριβή χρόνο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης.

          Για θέματα Ψυχικής Υγείας που σχετίζονται με την επιδημία του Κορωνοϊού, οι ενδιαφερόμενοι αθλητές  θα αποστέλλουν SMS στο 6944713660αναγράφοντας Ψ1, κενό, αθλητική ιδιότητα,

Για θέματα Αποπροσανατολισμού από τον Αθλητικό Στόχο, οι ενδιαφερόμενοι θα αποστέλλουν SMS στο 6972910715αναγράφοντας Ψ2, κενό, αθλητική ιδιότητα.