Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας εκφράζει ολόψυχα και ανεπιφύλακτα τη στήριξη της στην Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

Παράλληλα την στηρίζει σε όσα κακοπροαίρετα και ειρωνικά σχόλια ειπώθηκαν για την αποκάλυψη του τραγικού περιστατικού στο οποίο υπήρξε θύμα ως ενεργή αθλήτρια και μέλος της Εθνικής ομάδας ιστιοπλοΐας.

Πάγια θέση της ΕΟΤ είναι ότι ο αθλητισμός αποτελεί γιορτή της ζωής, στην οποία είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, άτομα με ιδιαιτερότητες και διαφορετικότητες. Και φυσικά δεν είναι πεδίο εφαρμογής όλων των προβληματικών συμπεριφορών που εκφράζουν κάποια άτομα που αποτελούν τη θλιβερή μειοψηφία.

Τονίζουμε κατηγορηματικά, ότι θα είμαστε κοντά σε κάθε αθλήτρια ή αθλητή μας, έχοντας μυαλό και αυτιά ανοιχτά και στηρίζοντας τα πρωταρχικά τους δικαιώματα με στόχο  να σταματήσουν να υπάρχουν Σοφίες που καταγγέλλουν απάνθρωπες συμπεριφορές και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους μέσα στην αθλητική οικογένεια.

Επίσης προτείνουμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες να συμφωνήσουμε για το μέλλον, σε άμεση και αυτεπάγγελτη διερεύνηση καταγγελιών ακόμα και φημών ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια περιστατικά.

H σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον αθλητισμό που είναι και διεθνές φαινόμενο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαγράψει την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων εθελοντών παραγόντων που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην άνοδο του αθλητισμού στη χώρα μας.

Για την ΕΟΤ που διατηρεί στις τάξεις της αθλήτριες που διατηρούν τον τίτλο της Ολυμπιονίκη, θεμελιώδης λίθος είναι η διατήρηση της εμπιστοσύνης των γονιών προς την οικογένεια της τοξοβολίας, καθώς καθημερινά εμπιστεύονται τα παιδιά τους, στους ανθρώπους του αθλήματος. Αυτή την εμπιστοσύνη, δεν θα την προδώσουμε!