Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα “Δημήτρης Βικέλας”, μια δράση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Το πρόγραμμα “Δημήτρης Βικέλας” έχει ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ αθλητισμού, πολιτισμού και περιβάλλοντος, προωθώντας την οικολογική συνείδηση μέσα από την αθλητική δραστηριότητα. Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Τήνο και τη Σύρο (6-12 Απριλίου), ταξίδεψε στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της περιοχής.
Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών (Μιχάλης Μουρούτσος, Νίκη Μπακογιάννη, Κλέλια Πανταζή, Όλγα Βασδέκη, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Άννα και Χριστίνα Ντέντα), περισσότερα από 80 αθλητικά σωματεία της Ηλείας και μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού συμμετείχαν στις δράσεις που έλαβαν χώρα στην Ορεινή Ολυμπία και στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκτός των άλλων δράσεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της τοξοβολίας σε ένα περιβάλλον μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ιστορικής. Η τοξοβολία στο εξωτερικό περιβάλλον της Αρχαίας Ολυμπίας ενίσχυσε την εμπειρία τους, συνδυάζοντας την αθλητική δραστηριότητα με την ιστορική και φυσική ομορφιά του τόπου. Απόλαυσαν πραγματικά τη συμμετοχή τους, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία του περιβάλλοντος και μυήθηκαν στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσαι, των αθλητικών ιδεωδών, της ευγενούς άμιλλας.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτικό-συγγραφέα και υπεύθυνη του προγράμματος «Δημήτρης Βικέλας» Δρ. Ιλεάνα Κλοκώνη για την πρόσκληση, το Υπουργείο Παιδείας για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και όλους τους συμμετέχοντες για την επιτυχημένη διοργάνωση και την άψογη συνεργασία.