Τα κατάφυτα δάση της όμορφης Φλώρινας θα φιλοξενήσουν τον πρώτο διεθνή αγώνα 3D τοξοβολίας (“ARKTOS 2019”) που πραγματοποιείται ποτέ στην Ελλάδα, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, με την εκτιμώμενη συμμετοχή άνω των 100 αθλητών από διάφορες χώρες.

Η κατηγορία αγώνων τρισδιάστατου στόχου (3D) είναι είδος της τοξοβολίας αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τοξοβολίας ( World Archery ) με τεράστια απήχηση στο εξωτερικό.  όπου τους κλασικούς στόχους τοξοβολίας αντικαθιστούν τρισδιάστατα ομοιωμάτων ζώων κατασκευασμένων από ειδικό ασφαλές σπογγώδες υλικό, τοποθετημένοι σε ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές σστο φυσικό τοπίο. Οι διαδρομές οι οποίες είναι συνήθως σε δάση και φυσικά πεδία, λαμβάνουν υπόψιν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας τόσο για το φυσικό περιβάλλον, όσο και για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, ενώ ο αγώνας συνδυάζει  άθληση, περιπατητική διασκέδαση, και αναψυχή.

Πρωτοποριακές δράσεις αθλητικών εκδηλώσεων που αναδυκνείουν τον φυσικό πλούτο των ακριτικών περιοχών της χώρας μας μπορουν να προσελκύσουν ένα αξιοσημείωτο ρεύμα ποιοτικού διεθνούς αθλητικού τουρισμού υψηλού επιπέδου, και να ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας “ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ”, την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας .