Για το Πόρετς της Κροατίας ταξιδεύει την Κυριακή, η εθνική μας ομάδα του σύνθετου τόξου, αποτελούμενη από τους Σταύρο Κουμερτά, Δημήτρη Δρακιώτη, Θανάση Κωστόπουλο, Δημήτρη Δρακιώτη και Κατερίνα Ορφανίδου.

Στην εκπομπή της ΕΡΑΣΠΟΡ, “CITIUS ALTIUS FORTIUS” φιλοξενήθηκε η πρωταθλήτρια του σύνθετου τόξου, Κατερίνα Ορφανίδου, η οποία μίλησε για την σημαντικότητα των αγώνων, αλλά και τους στόχους της.

«Είναι ένα Γκραν Πρι, στο οποίο μετέχουν 38 χώρες με περίπου 250 αθλητές. Είναι ένας πολύ καλός αγώνας προετοιμασίας. Εμείς είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, η προετοιμασία πήγε πολύ καλά και αυτό που θα ήθελα είναι να πιάσω μια πολύ καλή επίδοση και σε ατομικό επίπεδο, αλλά και στο μικτό που προσδοκάμε ακόμη και τετράδα».

Αναφερόμενη, στο πως ξεκίνησε το ταξίδι της στο άθλημα της τοξοβολίας, η Κατερίνα Ορφανίδου, είπε ότι μαγεύτηκε βλέποντας τους τελικούς της τοξοβολίας στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004.

«Ήθελα να ασχοληθώ με κάποιο άθλημα που να μην ήταν αεροβικό και να μην είχε όριο ηλικίας. Είδα από την τηλεόραση τους τελικούς της τοξοβολίας την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, που είχαν γίνει στο Καλλιμάρμαρο και μαγεύτηκα. Ήταν σαν χορός και συνάμα φαινόταν πάρα πολύ εύκολο. Βέβαια όταν ξεκίνησα διαπίστωσα ότι αυτό που είχα δει τότε στην τηλεόραση ήταν αποτέλεσμα εκατομμυρίων ωρών εξάσκησης. Η τοξοβολία, είναι ένα μεγάλο ταξίδι που κρατάει πολλά χρόνια. Και αυτό είναι και το καλό του αθλήματος αυτού, δεν έχει ημερομηνία λήξης, σταματάς εσύ όποτε θέλεις».

Ακούστε όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ η Κατερίνα Ορφανίδου:

Ορφανίδου: «Η τοξοβολία, είναι ένα μεγάλο ταξίδι που κρατάει πολλά χρόνια, μαγεύτηκα όταν το πρωτοείδα»