Με μέτρια αποτελέσματα και χωρίς την βοήθεια του καιρού αλλά παράλληλα με χρήσιμα μαθήματα για το μέλλον συνοδεύτηκε η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κοπεγχάγης.
Πιο συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό τόξο μόνο η Ευαγγελία Ψάρρα κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Γύρους , αλλά αποκλείστηκε από την πρώτη κόντρα από την Γαλλίδα T. Solenne με 7-1 .
Στο σύνθετο τόξο θα μπορούσαμε να είχαμε τριπλή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Γύρους δυστυχώς όμως ο αθλητής μας Χρήστος Αερικός ( είχε την καλύτερη Ελληνική επίδοση που τον έφερνε στην 60άδα της κατάταξης ) δεν πρόσεξε ότι ο σημειωτής του , στον δεύτερο γύρο , στο γενικό σύνολο αντί για 327 έγραψε 227 και χωρίς να το ελέγξει υπέγραψε – Στους Κανονισμούς της WAF προβλέπεται ξεκάθαρα ότι όταν υπάρχει σύστημα έκδοσης αποτελεσμάτων με ηλεκτρονικές συσκευές και με πινάκιο στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά στα σκορ μεταξύ τους λαμβάνεται υπόψη το τελικό αποτέλεσμα που υπογράφει ο αθλητής στο έντυπο φύλλο αγώνα όταν αυτό έχει μικρότερη τιμή – Δηλαδή ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση το πραγματικό σκορ ήταν 327 το τελικό σκορ του Χρήστου που μέτρησε ήταν το 227 που είχε υπογράψει!!!
Παρόλο που ο κανονισμός αυτός είναι άδικος αφού στην περίπτωση που το αναγραφόμενο σκορ είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό δεν ισχύει αλλά μετράνε οι πραγματικές αξίες των βελών οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι πρέπει να ακολουθούμε τον κανονισμό απαρέγκλιτα.
Από τον επόμενο αγώνα της Ε.Ο.Τ. θα γίνεται αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού αυτού ώστε ο κάθε τοξότης να συνηθίζει στην ορθή καταγραφή των φύλλων αγώνα και να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του λάθους . Για να το διασκεδάσουμε λίγο αξίζει να σημειώσουμε ότι 2 ακόμα αθλητές ( από διαφορετικούς στόχους ) έκαναν το ίδιο λάθος μεταξύ των οποίων ο Αμερικάνος παγκόσμιος πρωταθλητής Reo Wilde ο οποίος όχι μόνο έχασε την πρώτη θέση στην κατάταξη αλλά κόστισε και τον αποκλεισμό της Αμερικανικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Γύρους αφήνοντας την εκτός 16αδας.
Κατά τα άλλα στο σύνθετο τόξο τόσο ο Αθανάσιος Κωστόπουλος όσο και ο Σταύρος Κουμερτάς αποκλείστηκαν στην φάση των 1/48 . Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι ο Σταύρος παίζοντας με τον Νο 17 της κατάταξης έφερε ισοπαλία στον Ολυμπιακό Γύρο , ενώ στο shoot off το 10αρη του ήταν λίγο πιο μακριά από το βέλος του αντιπάλου του και έτσι αποκλείστηκε κάνοντας για λίγο την μεγάλη ανατροπή.
Άλλος ένας μεγάλος διεθνής αγώνας τελείωσε , η μεγάλη νίκη της τοξοβολίας ήταν πως κατάφερε παρά τις οικονομικές αντιξοότητες να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα και σε αυτόν τον αγώνα από την εθνική μας ομάδα δίνοντας στους αθλητές χρήσιμες εμπειρίες και κίνητρα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια.

1886 18581860
1866
1868
1873
1874
1875
1879
1880
1881
1882
1883
1884
1885
1889
1891