Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με δύο διαφορετικές δράσεις ξεκίνησε το αναπτυξιακο-εκπαιδευτικο πρόγραμμα “Το τόξο του Οδυσσέα”.

Η πρώτη στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας στον “Φώκιανο” ,παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Νικης Κεραμεως η οποία ήταν μια από τις πρώτες τοξότριες του προγράμματος.

Η δεύτερη στο Ο.Α.Κ.Α. όπου παρουσία του νέου ομοσπονδιακού προπονητής JaekChoi από την Κορέα μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Κερατέας μυήθηκαν στην τοξοβολία.

Ο Γεν.Γραμματεας της Ε.Ο.Τ. κ.Ρερρας Αθανάσιος δήλωσε:

“Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την ελληνική τοξοβολία.

Ξεκινουμε το εκπαιδευτικό- αναπτυξιακό πρόγραμμα “το τόξο του Οδυσσέα”.

Με επίμονες προσπάθειες καταφέραμε να επαναφέρουμε την Ελληνική Τοξοβολία στις σημαντικές συνεργασίες με το Υπουργείο Παιδείας και τις εγκαταστάσεις στον Φωκιανό,όπως επίσης να λάβουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για τις επισκέψεις σχολικών μονάδων στο προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α.

Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά την προσπάθεια για αναγέννηση της τοξοβολίας και την δημιουργία νέων αναπτυξιακών εργαλείων.

Προσδοκούμε την ενεργή συμμετοχή των σωματείων ,των αθλητών και των προπονητών στις προσπάθειες της διοίκησης.

Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ.Νικη Κεραμεως,τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ.Ελευθεριο Αυγενακη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο υπουργείων για την συνεργασία.

Το “τόξο του Οδυσσέα” ξεκίνησε το ταξίδι του.