Μία ιστορική απόφαση για την τοξοβολία πήραν από κοινού ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης βάζοντας οριστικό τέλος στην 30 χρόνων ομηρία του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία ρυθμίζονται οι όροι κατοχής και χρήσης των τόξων από τους αθλητές και τα σωματεία τοξοβολίας όπως προβλεπόταν από τον νόμο 4373/2016 για τον οριστικό αποχαρακτηρισμό του τόξου από όπλο,  δίνοντας τέλος σε μία απαρχαιωμένη απόφαση που έβαζε μεγάλα εμπόδια στην ανάπτυξη της τοξοβολίας .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός τόνισε: «Μπαίνει επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε ένα καθεστώς απαρχαιωμένο και ξεπερασμένο, που εμπόδιζε την ανάπτυξη του αθλήματος μας στην Ελλάδα ενώ είχε λυθεί εδώ και πολλά χρόνια από την πλειοψηφία των διεθνών Ομοσπονδιών. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη που άκουσε το αίτημα μας και ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, αλλά και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματος μας και υπέγραψε την απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι ο οριστικός αποχαρακτηρισμός του τόξου θα βοηθήσει στη διάδοση της τοξοβολίας στη χώρα μας».