Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ελληνικής αποστολής στο ατομικό του Ολυμπιακού τόξου γυναικών, στο πλαίσιο του Hyundai World Archery Championships 2023 που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η Ψάρρα Ευαγγελία, βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και ξεπέρασε αρχικά το εμπόδιο της ROEFFEN Quinty (Ολλανδία) με 7-3 στη φάση 1/48, για να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Ana UMER (Σλοβενία) την οποία και απέκλεισε με 6-2.  Στη συνέχεια, για τη φάση 1/16, γνώρισε την ήττα (6-0) κόντρα στην San AN από την Κορέα (4η θέση στον γύρο κατάταξης του Hyundai World Archery Championships 2023 και 3η θέση παγκοσμίως στο ranking) και κατέλαβε την 17η θέση στο ατομικό του Ολυμπιακού τόξου Γυναικών.

Η Παπαδοπούλου Δήμητρα απέκλεισε με 6-5 τη NGUYEN THI THANH Nhi (Βιετνάμ) στη φάση 1/48 , σε μια αναμέτρηση το αποτέλεσμα της οποίας κρίθηκε για ελάχιστα χιλιοστά υπερ της Ελληνίδας αθλήτριας, και στη συνέχεια αντιμετώπισε τη NODA Satsuki (Ιαπωνία) που κατετάγη 22η στον γύρο κατάταξης. Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Δήμητρα γνώρισε την ήττα με 6-4 κόντρα στην εκπρόσωπο της Ιαπωνίας και κατέλαβε την 33η στο ατομικό του Ολυμπιακού τόξου Γυναικών.

Η Γκορίλα Ανατολή Μάρθα δεν κατάφερε να περάσει τη φάση1/48 , καθώς γνώρισε την ήττα απο τη LESNIAK Natalia (Πολωνία) με 6-4 και κατέλαβε την 57η θέση στο ατομικό του Ολυμπιακού τόξου Γυναικών.

Εχθές, για το αγώνισμα του ομαδικού στο Ολυμπιακό τόξο Γυναικών, η Ελλάδα γνώρισε την ήττα κόντρα στην Ισπανία με 6-2 και κατέλαβε την 17η θέση της κατάταξης.