Με όνειρα και φιλοδοξίες για ολυμπιακές προκρίσεις, αλλά και ευρωπαϊκές διακρίσεις, αναχώρησαν σήμερα (3/5) οι αθλητές της εθνικής μας ομάδας τοξοβολίας για το Έσσεν της Γερμανίας, προκειμένου να μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό προολυμπιακό πρωτάθλημα Τοξοβολίας, που θα διεξαχθεί στην γερμανική πόλη, 07-12 Μαΐου.

Οι αθλητές του ολυμπιακού τόξου, έξι στο σύνολο, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, θα αγωνιστούν αρχικά (04-07 Μαΐου) στους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, με στόχο να εξασφαλίσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ενώ στην συνέχεια θα μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από την Αθήνα αναχώρησαν σήμερα (3/5), η Ανατολή Γκορίλα, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Παναγιώτης Θεμελής και ο Αρκάδιος Δαμόπουλος, όλοι αθλητές του ολυμπιακού τόξου και από την Θεσσαλονίκη, ο Χαράλαμπος Ιακωβίδης και η Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία έχει μετάσχει συνολικά έξι φορές στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, από το 2000 έως και το 2021 και αν καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση και για το Παρίσι, θα γράψει ιστορία, καθώς κανείς Έλληνας αθλητής μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει μετάσχει επτά φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την Δευτέρα (6/5), αναχωρεί και η τριμελής αποστολή του σύνθετου τόξου, που θα αγωνιστεί μόνο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς το αγώνισμα αυτό δεν είναι ολυμπιακό, όμως οι αθλητές έχουν επιδείξει σημαντικές επιτυχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όλα αυτά τα χρόνια και αυτό ευελπιστούν να κάνουν και φέτος.

Η ομάδα του Σύνθετου τόξου αποτελείται από τους: Σταύρο Κουμερτά, Θανάση Κωστόπουλο και Δημήτρη Δρακιώτη.

Τους τοξοβόλους μας συνοδεύουν, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Νασούλας και η προπονήτρια της Ανατολής Γκορίλα, Μάρθα Μπαμπουσκάκη.

Στο αεροδρόμιο, δίπλα στους αθλητές μας ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, κ. Θανάσης Ρέρρας, ο οποίος τους εξέφρασε την στήριξη της Ομοσπονδίας και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Ανατολή Γκορίλα: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Δουλεύουμε εδώ και καιρό με στόχο την επιτυχία. Είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Παναγιώτης Θεμελής: «Είναι για εμάς μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Αρκάδιος Δαμόπουλος: «Αντιμετωπίζουμε τους δυο αγώνες με σοβαρότητα και στοχοπροσήλωση. Είμαστε αισιόδοξοι για θετικά αποτελέσματα».