Απόλυτη επιτυχία γνώρισε η «1η Γιορτή Τοξοβολίας που έγινε την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Ο.Α.Κ.Α. και διοργάνωσε  η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας μέσω της Κεντρικής Επιτροπής Ανάπτυξης Τοξοβολίας (ΚΕΑΤ) και σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το Ανοιχτό Ολυμπιακό Προπονητήριο Τοξοβολίας «Ευαγγελία Α. Ψάρρα» και απόλαυσε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με επίκεντρο την τοξοβολία. Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν το άθλημα με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών και εκπαιδευτών, ενώ όλοι κέρδισαν κι ένα δωρεάν μάθημα τοξοβολίας. Εκτός από την τοξοβολία, με τη βοήθεια της Connect Athens, διεξήχθησαν και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ στο τέλος έγινε κλήρωση για πολλά και σημαντικά δώρα.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες αυτές, οι θεατές παρακολούθησαν τον αναπτυξιακό αγώνα όλων των κατηγοριών τόξου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 αθλητών, όλων των ηλικιών.

Την ικανοποίηση της, για την επιτυχία της Γιορτής, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας ‘Εβελυν Παπαδοπούλου: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της γιορτής και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Κεντρική Επιτροπή Ανάπτυξης Τοξοβολίας της Ομοσπονδίας. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, οι αναπτυξιακοί αγώνες πήγαν περίφημα, ενώ πολλά ήταν τα παιδιά που είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν για πρώτη φορά και να εξασκήσουν το άθλημα της τοξοβολίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς και τους συντελεστές της Γιορτής και πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα είναι καλύτερη και μεγαλύτερη, από τη στιγμή που μπήκαν με άριστο τρόπο οι βάσεις».

Στη Γιορτή της Τοξοβολίας συμμετείχαν και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας που επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ολλανδίας, Αλέξανδρος Καραγεωργίου, Ανίτα Γκορίλα και Νατάσσα Τσακίρη καθώς και η Εθνική ομάδα Νέων.

H Eλληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας θέλει να ευχαριστήσει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την συνεργασία και την συνεχή της στήριξη. Την εθελοντική ομάδα Connect Athens για την μεγάλη βοήθεια που προσέφερε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τον Γιάννη Αναστασόπουλο και τα νερά ΚΡΙΝΟΣ για την ευγενική του χορηγία. Τα καταστήματα τοξοβολίας Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗς Α.Ε. Archery shop Κ. ΚΡΟΑΖΙΕ Toxosport καθώς και την Κλέμη Διαμαντοπούλου για τα δώρα που προσέφεραν για την εκδήλωση. Και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδήλωσης.